Покрај затворањето на најголемите продавници на скриениот интернет и куп апсења во повеќе држави, скриениот интернет оваа година ќе забележи продажба од над 100 милиони долари, јави Wired. Ова голема бројка доаѓа во лоша година за криминалците бидејќи некои продавници имаа сериозен проблем со измами и крадење на биткоини, додека FBI затвори стотина други. Но […]

Прочитај повеќе

Рос Улбрихт, креаторот на контроверзниот сајт за нелегална трговиа, Silk Road, е осуден на најстрогата казна за својот прекршок – доживотна затворска казна. Ова е најголемата казна која можеше да му биде пресудена на г. Улбрихт, кој без жалба остатокот на животот ќе го помине зад решетки, вели Verge. „Не сте нималку подобра личност од […]

Прочитај повеќе