Аpple наскоро ќе претстави конкурент на Google Now. Се работи за таканаречениот сервис Proactive кој ќе ги спои Siri, Contacts, Calendar и трети апликации во сервис кој ќе дава навремени и специфични информации. Proactive e скоро готов; Apple веќе неколку години работи на сервисот, додавајќи мали стартапи кои ги купи во изминативе години како личниот […]

Прочитај повеќе