Естонија во соработка со Garage 48 организира хакатон чија цел е равој на постечките услуги кои ги нуди со e-resident програмата како и развој и креирање на прототип за нови сервиси и услуги. Eстонија неодамна најави услуга дека ќе дели „виртуелно државјанство“ за сите иновативни бизниси и претприемачите кои ќе можат да работат користејќи е-услуги. […]

Прочитај повеќе

Малата Естонија, која со 1.3 милиони жители е најверојатна најуспешната држава во Европа кога е во прашање јавни е-услуги, отвори апликации за „виртуелно државјанство“. Со апликациите луѓето кои не се државјани на Естонија можат да се пријават за ова прво-во-светот „виртуелно државјанство“ со кое ќе добијат пристап до електронските услуги кои ги нуди земјата. Услугата […]

Прочитај повеќе