Следните десет години ќе бидат посветени на гејмификација на реалниот свет, вели основачот на стартапот SCVNGR, Сет Прибасч, за TED говори. Креирањето на гејм платформата врз реалноста, беше условено од креирање на социјална платформа која ќе поврзе голем број на корисници, што е овозможено од Facebook и другите мрежи. Креирањето на оваа платформа е започнато, […]

Прочитај повеќе