Безжично управување на уредите од домот е победник на Business Wall of Fame Macedonia. Интернационалниот натпреварот е организиран од Deutsche Telekom, односно локалниот од Maкедонски Телеком, и има за цел да ги промовира иновативните решенија за Интернет на нештата. Побеникот BCON Wireless Socket на SMD Smart Electronics е всушност паметен штекер, или подобро кажано додаток […]

Прочитај повеќе

Agro IT и IP Home and Office се уште две македонски решенија за Интернет на нештата кои се пријавија на Business Wall of Fame. Ова e натпревар на Deutsche Telekom кој треба да донесе поголемо раздвижување кај иноваторите кои работат на таканаречениот „Интернет на нештата“ или IoT, односно на решенија со кои машини ќе можат […]

Прочитај повеќе

BCON Wireless Socket е уред од SMD-Electronic од Скопје, кој овозможува бежична интернет регулација и комуникација со останатите паметни уреди во домот или компанијата, со помош на паметен телефон. BCON е своевиден паметен штекер или проширување на штекерот, а преку вклучување и исклучување на струјата овозможува управување со уредите. Ова овозможува контрола и заштеда на […]

Прочитај повеќе

Започнува гласањето за проектите на Business Wall of Fame, натпревар на Deutsche Telekom кој треба да донесе поголемо раздвижување кај иноваторите кои работат на „Интернет на нештата“. Станува збор за меѓународен натпревар, но во соработка со Македонски телеком, македонските компании можат да се натпреваруваат за соработка со Телеком и рекламна кампања од 30.000 евра. На […]

Прочитај повеќе