Wolfram прeзентира нова импресивна алатка која анализира слики и ви кажува што има на сликата. ImageIdentify не е совршена па прави и грешки, но ова е една од првите достапни алатки кои овозможуваат анализирање на сликите. Сликите кои корисниците сакаат да ги анализираат се внесуваат едноставно со „drag and drop“, без разлика дали се внесува […]

Прочитај повеќе