Facebook ja претстави Instant Articles, коај е нова платформа што овозможува објавување на статии на друштвената мрежа. Идејата зад платформата е да го забрза вчитувањето на содржини, бидејќи заклучиле дека линковите се отвораат пребавно или во просек потребни се осум секунди за отворање на секоја статија. Први партнери на мрежата се New York Times, BuzzFeed, […]

Прочитај повеќе