Најголемата социјална мрежа повторно го менува алгоритмот за содржините што ги прикажува. Од сега објавите и статусите од пријателите ќе бидат поважни од компаниите и брендовите, и иако е добра вест за секој корисник, сепак за брендовите ова ќе биде проблем. Ова се добри вести за сите корисници на социјалната мрежа кои ја користат за […]

Прочитај повеќе

Instant Articles е обид на Facebook да биде првото место на кое би сакале да објавите и да читате вести. И можеби ќе му успее во тој план бидејќи Instant Articles е навистина кул технологија која наместо да ве води од Facebook преку линк до сајтот на медиумот, ви прикажува исчистена и минималистичка страна која […]

Прочитај повеќе

Instant Articles на Facebook официјално пристигнаа и на Android. Се работи за функционалност вградена во мобилната верзија на Facebook која десет пати побрзо ги отвара статиите на 350 светски издавачи. На пример, ако отворите линк на New York Times преку Facebook за iOS или Android, наместо да ве однесе на сајтот на весникот, ќе ви […]

Прочитај повеќе

Facebook ja претстави Instant Articles, коај е нова платформа што овозможува објавување на статии на друштвената мрежа. Идејата зад платформата е да го забрза вчитувањето на содржини, бидејќи заклучиле дека линковите се отвораат пребавно или во просек потребни се осум секунди за отворање на секоја статија. Први партнери на мрежата се New York Times, BuzzFeed, […]

Прочитај повеќе