Хрватска преку субвенции ќе ги поддржи граѓаните и компаниите кои ќе инвестираат во електрични возила. Државата има фонд од околу 3,3 милиони евра со кој ќе ги поддржи купувачите. Хрватските граѓани или компании кои ќе купат електрично возило може да очекуваат субвенции до 10.700 евра за електрични возила и до 5.400 за хибриди. Овие средства […]

Прочитај повеќе

Од 2017, според планот на владејачката партија би требало да започне субвенционирањето на електричните возила. Висината на сувенциијата за автомобилите ќе биде до 5.000 евра. Планот кој треба да биде реализиран од идната влада е копија на дел од мерките кои ги користат европските држави. Сепак, можеби поважно е дали електричната инфраструктура може да одговори на […]

Прочитај повеќе

Од следната година барем за оние земјоделци кои имаат основни познавања за работа со компјутер, пријавувањето за субвенции ќе биде поедноставно. Со цел за полесен пристап за субвенции од 2016 години ќе може да се користи и електронско аплицирање. „Сите земјоделски стопанства кои аплицираат за субвенции, ќе можат тоа да го направат по електронски пат […]

Прочитај повеќе

Норвешка ги има најдарежливите субвенции кога се во прашање електричните автомобили. Но, земјата сега започна да кове план како да ги намалат субвенциите, бидејќи во Норвешка сега има регистрирани 50.000 електрични автомобили; 3 години порано од предвидениот рок. Поради ова Норвешка губи пари и мора некако да го спречи ентузијазмот на возачите. Купувачите на електрични […]

Прочитај повеќе