Стартап за паметно паркирање, апликација која ви кажува на кој оператор вртите, и апликација за театри и кина во Македонија се победници на Open Data Hackathon, натпревар организиран од Министерството за информатичко општество и Microsoft. Натпреварот кој заврши на 22-ри јуни имаше за цел да ги мотивира програмерите и стартапите да ги користат отворените податоци […]

Прочитај повеќе

Startup Weekend е совршен настан за млади претприемачи. Тие влегуваат само со идеја, запознаваат луѓе со кои формираат тим, работат со искусни ментори кои ги подучуваат, и по 54 часа интензивна работа излегуваат пред жири со бизнис план и продукт. На крај се завршува со огромен аплауз и насмевки бидејќи сите вклучени знаат дека станале […]

Прочитај повеќе