Популарната iOS апликација за цртање, Paper на FiftyThree, доби нова надградба наменета за оние од нас кои се помалку талентирани за цртање. Новите Think Kit можат да ги трансформираат прилично трапавите цртежи во она што најверојатно оригинално сте сакале да го нацртате. Алатката од FiftyThree го користи Intuition енџинот кој помага при цртање на дијаграми […]

Прочитај повеќе

Заедно пред публика, Никола Анѓелковиќ и Сашо Јадровски oд 3PDevelopment зборуваат брзо и зборуваат многу. Првпат ги чув на ланскиот Startup Weekend Skopje каде беа дел од победничкиот тимот со апликацијата Babblr, и повторно ги слушнам на неодамнешен и шести Startup Grind Skopje. И на двата настана и Никола и Сашо се покажаа како одлични […]

Прочитај повеќе