Мексиканскиот учител Гилберто Мартинез Вера и радио водителката Мариа де Хесус Браво Пагола, може да добијат 30 години затворска казна за тероризам бидејќи преку Twitter дигнале паника за лажни киднапирања на деца и за луѓе со оружје кои напаѓале школи во Веракруз. Паниката со лажните твитови, меѓу кои и „За секој убиен Зета [член на […]

Прочитај повеќе