Комуникацијaта е клучна за развојот на секоја компанија, иако видео-конференциите често се луксуз за малите компании. Затоа Microsoft ќе се обиде да им даде шанса на сите да прават Skype Meetings со аудио и HD-видео разговори. Освен видео, корисниците можат да сподеуваат пораки, слајдови од презентации или работни табли. Дополнително организаторот на повикот може да […]

Прочитај повеќе

Zenefits е релативно непозната компанија, но веќе имаат инвестиција од над 500 милиони долари, а компанијата е проценета на 4.5 милијарди долари. Станува збор за стартап за кој преку облакот им овозможува на малите копании поедноставно здравствено осигурување, компензација и останати бирократски предизвици со кои се соочуваат компаниите, пишува Recode. Огромните средства на стартапот му […]

Прочитај повеќе