Internet.org, односно планот на Facebook да обезбеди бесплатен интернет за oстанатите милијарда луѓе кои не можат да си дозволат пристап до Интернет, преку соработки со оператори; сега е навистина отворен за сите. Сите девелопери ќе можат да креираат едноставни и ефикасни сервиси и апликации до кои корисниците ќе можат да пристапат бесплатно, и околу кои […]

Прочитај повеќе