Во ноември YouTube во одговор на барањата на Европската Унија објасни дека не постои начин компанијата да ги исполни барања на Законот за авторски права. Една од причините за ова се компликации со куп авторски права на видеата. Проблемот кој го имаат дел од развивачите на видеоигри е веројатно добра илустрација за ова. Во креирање […]

Прочитај повеќе

Ако сте и вие како мене, тогаш често сте се запрашале како би можело да ви стои одредена тетоважа, но сте немале доволно храброст да го направите последниот чекор. InkHunter е апликација за проширена реалност која ви дозволува да пробате најразлични тетоважи во реално време. Едноставно нацртајте квадрат во форма на смајли на саканото место […]

Прочитај повеќе

Apple потври дека луѓето со „постојани или провремени промени на кожата, како тетоважи“ нема да можат да го користат сензорот за отчукувањето на срце вo Apple Watch бидејќи „мастилото, шарата и бојата на некои тетоважи може да го блокира светлото од сензорот, што може да направи проблеми при собирање на податоците“. Проблемот со сензорот првин […]

Прочитај повеќе