Tesla пред неколку години започна со производство на батериски ѕид. Со овие батери куќите можат подолго да се напојуваат без да купуваат електрична енергија. Сепак, ентузијасти ова го прават со години.  Не само што прават поевтини батерии, туку батериите се и со поголем капацитет. Батерија од видеото не е со доволно голем капацитет, но принципот […]

Прочитај повеќе

Едвај по месец и половина од првата најава, Tesla Motors ги претстави батериите за домовите – Powerwall. Батериите треба да бидат енергетска резерва за соларните ќелии во периодот кога не е сончево, кога за напојување не може да се користи сончева енергија. Батериите ќе бидат и резерва во периодите кога ќе има прекин во напојувањето […]

Прочитај повеќе