Со секоја нова надградба Microsoft Edge станува подобар и подобар. Прелистувачот не може да се „пофали“  со бројот на корисници, но има неколку нови функционалности кои може да ве убедат да му дадете шанса. Една од функционалностите кои доаѓаат наскоро ќе бидат вертикалните табови. Ова ќе им овозможи на корисниците да ја искористат целат висина […]

Прочитај повеќе

Microsoft најави крај на поддршката за Internet Explorer. По точно една година на 17 август 2021, Microsoft ќе ја прекине поддршката за Internet Explorer 11 на своите сервиси. Сервисите кои се опфатени се Office 365, OneDrive, Outlook, објави компанијата на својот блог. Претходно ќе заврши и поддршката за Microsoft Teams. Ова секако не е изненадување. […]

Прочитај повеќе

Microsoft не се предава, компанијата се подготвува да го пензионира Edge и да креира нов прелистувач базиран на Chromium. Новиот прелистувач е со работно име Project Anaheim, и ќе биде основен прелистувач на Windows 10. Компанијата е подготвена наскоро и да го претстави прелистувачот кој веќе е дел од интерни тестови, јави Windows Central. Прелистувачот […]

Прочитај повеќе

Google објави нов безбедносен пропуст на Microsoft. Компанијата го открила пропустот во Edge во ноември и му остави на Microsoft 90 дена да го надмине пропустот. Сепак, дури и по две дополнителни недели компанијата нема безбедносна закрпа за Edge, па Google се одлучи да го објави пропустот, јави Neowin. Одбраната на компанијата од Редмонтон е […]

Прочитај повеќе

Не баш новиот прелистувач на Microsoft, Edge, наскоро пристига и на Android и на iOS. Истовремено со ова, на Android пристига и Microsoft Launcher за Android. Апликациите се крирани за лесна синхронизација помеѓу уредите и лесно префрлање од еден на друг уред, вели Џо Белфиоре на блогот на Microsoft. Засега прелистувачот е во тест фаза и […]

Прочитај повеќе

Microsoft со Anniversary Windows 10 надградбата го поправи и прелистувачот. Новата верзија на Edge е дури и поштедлива од претходно. Поради ова компанијата повторно ги тестираше прелистувачите, a овој пат кодот за нивната автоматизација е отворен и објавен на GitHub. Со оглед на тоа дека компанијата ги објави резултатите, најверојатно очекувате дека Edge е најштедлив […]

Прочитај повеќе

Ако сте размислувале да го тестирате новиот прелистувач на Microsoft, Edge, и моментално се наоѓате во САД – немало подобро време од сега. Компанијата најави дека ќе ги плаќа сите корисници кои ги користат Edge и Bing како „основен“ пребарувач, јави Guardian. За жал, засега оваа можност им е достапна единствено на корисниците од САД и очигледно […]

Прочитај повеќе

Прелистувачот кој доаѓа со Windows 10, Microsoft Edge наскоро ќе биде достапен со екстензии. Поточно екстензиите се веќе достапни, но само за учесниците во Insider програмата. Наскоро би требало да бидат достапни за сите. Една од првите екстензии кои ќе бидат достапни ќе бидат AdBlock Plus, а креаторите на екстензијата веќе потврдија дека ќе биде […]

Прочитај повеќе

Откако претстави кул кул новини на Build конференцијата, како можност за користење на Android и iOS апликации во Windows 10, покажа фантастично демо од HoloLens, Microsoft се реши и да го претстави наследникот на Internet Explorer. Името му е Edge, Microsoft Edge и е прелистувач кој ќе се појави во Windows 10. Иако Edge има […]

Прочитај повеќе