The Last Goodbye е приказна поставена во виртуелна реалност. Во неа „гледачот“ го следи Пинчас Гутер додека ја раскажува својата приказна за маките кои успеал да ги преживее во концентрациониот логор Мајданек. Филмот е своевиден документ на она што го преживувале луѓето во концентрационите логори. Виртуелната реалност се обидува да го пронајде своето место надвор […]

Прочитај повеќе

Неколку години по купувањето на Oculus, најголемата друштвена мрежа претстави еден дел од своите планови. Facebook Spaces се првите 1% од планот на друштвената мрежа за иднината на проширената реалност. За почеток, Facebook Spaces ќе биде достапен на Oculus Rift и Touch контролер. Од друштвената мрежа веќе работат на додавање на сите останати уреди. Идејата на […]

Прочитај повеќе

Google има сериозна намера да ја освои виртуелната реалност. Покрај Daydream кој ќе биде платформа за виртуелна реалност на Android, компанијата најави дека работи и на WebVR. Ова ќе овозможи создавање на вебсајтови за виртуелната реалност, а планот на Google е корисниците да не ја напуштаат виртуелната реалност кога прелистуваат по интернет. Google Chrome Beta и Google […]

Прочитај повеќе

„Ох ќе бидам зависник од ова!“ е заклучокот на Адам Савиџ од Mythbusters, по посетата VR Funhouse и тестирањето на физичкиот енџин на Nvidia. Реакциите на Адам се како што ги помниме од MythBusters, a доколку ви недостасува шоуто можете и да ја посетите неговата веб-страница Tested.com.

Прочитај повеќе

Microsoft на Build конференцијата најави дека очилата со проширена реалност HoloLens ќе бидат дел од Windows 10, и ќе овозможат персонализација на оперативниот систем во просторот во кој се наоѓате. Фантастичната презентација не само што ги претстави можностите на HoloLens толку и едноставноста со која може да се додаваат нови апликации холограми насекаде во домот […]

Прочитај повеќе