Мозокот е фасцинантен и комлексен орган, вели неврологот Грег Гејџ во својот TED говор. „Иако многу луѓе се фасцинирани од него, сепак не можат да кажат многу за начините на кој мозокот функционира, бидеќе неврологијата не се предава во училиштата“, објаснува г. Гејџ, кој се залага за промовирање на оваа дисциплина, со што би се […]

Прочитај повеќе