(Ова е гостински пост на Нино Карас, ко-основач на македонскиот стартап CodeWell кој изработува мобилни апликации за различни платформи. Нивни апликации се АвтоБуско, TraWell, Skopje City Guide и други.) Mobile World Congress 2013 во Барселона е најголемиот конгрес на кој се претставуваат сите светски производители на мобилни телефони, таблет компјутери, гaџети, софтверски производи, мобилни и […]

Прочитај повеќе

TraWell, водичот со проширена реалност на македонскиот стартап Codewell, доби нова верзија со која ве шета низ Охрид. Како и претходната верзија за Скопје, и оваа верзија е достапна за Android телефоните и таблет компјутери, но сè уште се чека на верзии за iOS. Водичот за Охрид чини околу 5 долари на Google Play, и […]

Прочитај повеќе

Туристичкиот водич TraWell сега е достапен на Google Play за Android паметни телефони и таблет компјутери. Aпликацијата е водич низ Скопје, и е лесна е за користење со куп информации за музеите, црквите, џамиите, спомениците, рестораните, баровите и други привлечни локации, вклучувајќи ги и тие кои се во Старата Чаршија која е популарна меѓу туристите. […]

Прочитај повеќе

Мобилната апликација Trawell на стартапот CodeWell, успеаја со својот концепт да собере најмногу гласови на Europe Startup Weekend Battle натпреварување на Facebook, со што доби шанса да се презентира пред инвеститори во Лондон. „Во Лондон беше мојот колега Мартин и тој го презентираше Trawell, но за жал не ја земавме главната награда на настанот. Мартин […]

Прочитај повеќе

Два македонски тима ќе се обидат на Europe Startup Weekend Battle во Лондон да ги импресионираат можните инвеститори со своите мобилни апликации. Едниот тим се победниците на Startup Weekeend од Скопје, кои се уште немаат креирано стартап, ќе ја презентираат нивната Pocket Discount апликација за купување по супермаркет, а вториот тим се стартапот CodeWell коj […]

Прочитај повеќе