По Spotify уште еден сервис за стрим на музика пристигна во Македонија. Најстарата стрим платформа за музика TIDAL е достапна во Македонија и корисниците веќе може да се претплатат на сервисот и да слушаат музика. Сервисот досега во регионот беше достапен единствено во Бугарија, а веќе може да се користи и во Македонија, Србија, Црна […]

Прочитај повеќе

Приказната со новиот албум на Канје Вест го покажа можеби најголемиот проблем на сервисите за стримање на музика – ексклузивната содржина. Албумот The Life of Pablо засега може да се преслуша единствено на Tidal, сервис стартуван од раперот Џеј-Зи кој беше заборавен сѐ до моментот кога Канје Вест не ги собра своите фанови. Музичките сервиси […]

Прочитај повеќе

Музичкиот сервис на Џеј-Зи, Tidal, можеби има премалку корисници за да биде музички релевантен, но со оглед на тоа дека сервисот собра над 700.000 корисници за еден месец, сè уште е рано неговите основачи да се откажат од него. Тоа што можеби треба да го загрижи раперот и директор на компанијата, Џеј-Зи, е нeгативниот тренд […]

Прочитај повеќе