Иако никој не го сака, се чини дека Creation Club е тука да остане. По релативно контроверзниот почеток со Fallout 4, следната игра која ќе имплементира продавање модови ќе биде Skyrim. Првиот од таквите модови ќе биде Survival Mode, а ќе воведе потреба за храна, одмор и соодветна подготовка за излегување на крај со предизвикувачките временски […]

Прочитај повеќе

Издавачката куќа Bethesda, најдобро позната по серијалите The Elder Scrolls и Fallout не сака да се помири со поразот кој произлезе од фијаското од 2015 година и повторно започна со продавање модови, овој пат не директно преку Steam, туку преку нивната интерна продавница – Creation Club. „Со нови предмети, способности и гејмплеј механики создадени од […]

Прочитај повеќе

OpenIV затворена, GTA V модерската заедница разбеснета Во случај да сте ја провериле GTA V, дури и на кратко, тогаш не можете, а да не бидете импресионирани од огромниот свет кој Rockstar North го имаат креирано. Зошто тогаш рецензиите на Steam се претежно негативни? Проблемот со негативните рецензии доаѓа поради наредбата на Take-Two да се […]

Прочитај повеќе

Некои игри тврдоглаво го одбиваат повикот на заборавот, особено кога ќе се потковаат со крајно комплексни модови кои на играта и даваат целосно нова димензија и стократно го зголемуваат факторот на забава. Median XL е еден таков мод и, доколку отсекогаш сте планирале да се навратите на Diablo II, направете го тоа со стил и […]

Прочитај повеќе

Valve ќе им овозможи на сите креативци да заработат од модoвите кои објавуваат на Steam. Најголемата дигитална продавница за видео игри сега им овозможува на сите кои креираат модови од игрите, односно алтернативни игри изградени врз некоја друга игра, да одредат цена по која истите ќе се продаваат. Помалку од една недела траеа платените модови […]

Прочитај повеќе