Pi Zero чини само 5 долари и е два пати помал од банкнота. Но, може да биде испрограмиран! Можеби е поспор од поголемите (и поскапи!?) модели на Raspberry Pi кои чинат од 20 до 35 долари, но Pi Zero е доволно моќен за да се користи за кул работи – од мини-модул во роботика и […]

Прочитај повеќе

Compute Stick е нов мини РС од Intel кој доаѓа со WIndows 8.1 или Ubuntu 14.04 LTS. Станува збор за уред кој преку HDMI порта се приклучува на монитор и е еден од најмалите стик-РС кои се достапни на пазарот. Со оглед на тоа дека сепак е во најмалите и најевтините уреди, разбирливо е дека […]

Прочитај повеќе