„Продукт на Tesla ќе биде презентиран на 17. октомври (неочекуван за многумина), следен од Tesla/SolarCity настан на 28. октомври.“, најави Елон Маск. Изненадувањето е првиот настан кој не е очекуван, а дополнително ниту мистериозната објава на г. Маск не помага со податоци. Најголема е веројатноста дека компанијата ќе презентира 2.0 верзија на авто-пилотот, но можност […]

Прочитај повеќе

На почетокот на 2013 година Илон Маск бил подготвен да ја продаде Tesla Motors на Google. Договор бил постигнат со Лари Пејџ, а по ракувањето и адвокатите на двете компании започнале да ги креираат договорите за продажба. Станува збор за период во кој Tesla Motors беше во незавидна финансиска ситуација на праг на банкрот. Елон […]

Прочитај повеќе