Поранешниот директор на најголемата хрватска компанија Агрокор, Ивица Тодориќ, поточно неговиот блог е една од главните вести на медиумите во Хрватска. Причината за ова е изненадувачката посета на блогот, кој за еден ден стигна од 0 на 180.000 посетители. Секако причината за оваа посетеност е интересот за случувањата со Агрокор. Поточно, интересот е за лошата финансиска […]

Прочитај повеќе

До крајот на 2016 година „балканскиoт Amazon” ќе стартува во Словенија, a во 2017 година ќе влезе и во Србија, вели Тарек Зитоун од хрватскиот гигант за претпродажба Agrokor. Компанијата неодамна го отвори Abrakadabra најавуван како „регионален Amazon“, а целта ќе им биде онлајн продажба во целиот регион. Засега компанијата продава исклучиво во Хрватска, а пет […]

Прочитај повеќе

Хрватскиот гигант за препродажба, Agrokor, ја претстави регионалната верзија на Amazon, наречена Abrakadabra. Онлајн продавницата за граѓаните на Хрватска започнува со работа веќе од следната недела, а вредноста на инвестицијата за првата продавница е 5,32 милиони евра. Компанијата најави дека засега онлајн продавницата ќе функционира само во Хрватска, но до крајот на првото тримесечие во […]

Прочитај повеќе

Agrokor, една од најголемите компании од Хрватска, одлучи да го искористи новиот плагин на LinkedIn за вработување на специјалист за веб комуникација и менаџер за водење на службениот Twitter профил, пишува хрватскиот блог Netokracija. Друштвената мрежа за професионални контакти, LinkedIn неодамна претстави плагин кој има за цел да го олесни аплицирањето за работа. Станува збор […]

Прочитај повеќе