Добри вести за сите љубители на стрипови! По подолго време во Скопје во организација на издавачката куќа Стрип квадрат ќе се организира стрип фестивал. Фестивалот ќе биде искористен за претставување на состојбата со стрип културата, издавачките куќи, книжарниците, но и здружението за љубители на стрип Макстрипови. Покрај ова, ќе бидат присутни и дел од креаторите на […]

Прочитај повеќе

Нета, девојката што знае кул програмерски шеги, е сепак креирана за ПР цели, иако тоа нема да го земеме како зло бидејќи стрипот е фантастичен. Нета ја црта гуру стрип-цртачот Здравко Гиров, а зад целата идеја стои Netcetera и NewMoment. Вработените кои ја креираа Нета како „забавен проект“ ни објаснија дека целта им е да […]

Прочитај повеќе

За Нета.мк знаеме само дека е стрип кој го цртаат „повеќе луѓе и еден гуру стрип цртаж“. Можеби е само нивен забавен проект, можеби е и некоја ПР или маркетинг кампања. Сеедно. Ќе дознаеме „наскоро“, ни објасни Нета. Но, тоа што е интересно е што овој нов македонски стрип е фантастичен. Нацртан е одлично, и […]

Прочитај повеќе