Нета се појави на сцената во 2015 година, со намера да ја прикаже ИТ заедницата од страна на еден софтерски инженер. Со својот хумор, стрипот се обидува да ја рефлектира нејзината секојдневната работа така што резонира со луѓето кои работат во областа. Целта на стрипот е да ги охрабри студентите да изберат инженерски студии и […]

Прочитај повеќе

Нета, девојката што знае кул програмерски шеги, е сепак креирана за ПР цели, иако тоа нема да го земеме како зло бидејќи стрипот е фантастичен. Нета ја црта гуру стрип-цртачот Здравко Гиров, а зад целата идеја стои Netcetera и NewMoment. Вработените кои ја креираа Нета како „забавен проект“ ни објаснија дека целта им е да […]

Прочитај повеќе

За Нета.мк знаеме само дека е стрип кој го цртаат „повеќе луѓе и еден гуру стрип цртаж“. Можеби е само нивен забавен проект, можеби е и некоја ПР или маркетинг кампања. Сеедно. Ќе дознаеме „наскоро“, ни објасни Нета. Но, тоа што е интересно е што овој нов македонски стрип е фантастичен. Нацртан е одлично, и […]

Прочитај повеќе