Отвореноста на Android за „custom ROM“ на уредите е една од омилените можности на многу корисници. За жал, на крајот на минатата години еден од тие омилени custom ROM-ови, Cyanogen OS, престана да постои. Ова не беше добра вест за сите кои се навикнаа на некои од можностите и нагодувањата на Cyanogen. За среќа наследникот на […]

Прочитај повеќе

Идејата за креирање на подобра и поубава верзија на Android преку создавањето на Cyanogen заврши. Од компанијата најавија дека на 31 декември завршува поддршката за „custom“ сервисите. Истовремено ова е крај и за „nightly builds“, кои повеќе нема да бидат развивани. Телефоните кои доаѓаат со Cyanogen OS, пример OnePlus, ќе бидат префрлени на CyanogenMod ROM, […]

Прочитај повеќе

Microsoft и Cyanogen и официјално го објавија своето партнерство. Станува збор за слично партнерство кое Microsoft го има со Samsung, oдносно за партнерство со кое модифицираниот Android систем ќе доаѓа со преинсталирани апликации и сервиси на Microsoft. Cyanogen, кој пред некој месец доби 70 милиони долари инвестиција од Microsoft, објасни дека преинсталираните апликации ќе доаѓаат […]

Прочитај повеќе