Nokia објави дека е во финална фаза на преговорите за купување на Alcatel-Lucent. Аквизицијата на конкурентот вреди 15,6 милијарди евра и според информациите на Rеcode во целост ќе биде остварена во акции. Акционерите на Alcatel-Lucent за секоја Alcatel акција која ја поседуваат ќе добијат 0,55 акции на Nokia. По ова сегашните акционерите од Nokia ќе […]

Прочитај повеќе