YouTube овозможи прегледи и пребарување на нови 15 јазици, меѓу кои се македонскиот и албанскиот. Ова значи дека отсега корисниците ќе можат да ги преведат линковите и командните копчиња на македонски и албански. Со ова на листата на подржани јазици сега е 76, а последната надградба ги вклучи: албанскиот, азербејџанскиот, ерменскиот, грузискиот, казакстанскиот, кмерскиот, киргистанскиот, […]

Прочитај повеќе