3Д принтер за храна во Вселената, сервис кој сака да го намали гладот во светот и проект со кој астронаутите можат да лебдат во Вселената без јажиња. Овие навидум научно-фантастични проекти се всушност идеи креирани од македонски девелопери на интернационалниот NASA Space Apps Challenge, кој се одржа во над стотина локации ширум светот, вклучувајќи ги […]

Прочитај повеќе