Ко-основачот на Apple, Стив Возниак, од неодамна лансира онлајн платформа за образование која има за цел да ги рафинира вештините на луѓето и да создаде подобри можности за работа во областа на технологијата во најбрз можен рок. Посетата на Woz U започнува со видео од еден-и-единствениот, Стив Возниак, кој на кратко и општо објаснува за какви […]

Прочитај повеќе

Бизнис компанијата LinkedIn си купу едукативна компанија за неверојатни 1,5 милијарди долари. Основана во 1995-та година од Линда Вајнмен, Lynda.com е едукативна платформа која користи онлајн ресурси за да предава туторијали на најразлична тема, пример за бизнис, фотографија, 3Д и анимација, веб технологии како CSS и HTML и други курсеви што треба да ги усовршат […]

Прочитај повеќе