Конечно стартува Brainster, нова едукативна платформа која е spin-off од WeLrn, стартапот на Петар Ниновски. Петар успеа да привлече инвестиција од македонски ангел-инвеститори за WeLrn, која е замислена како онлајн платформа за кратки, практични курсеви. Но, додека работат на неа, им дојде идеја дека можат да креираат платформа за офлајн курсеви. Така се роди и […]

Прочитај повеќе

Brainster е spin-off на WeLrn, првичниот стартап на Петар Ниновски за кој доби инвестиција од CEED клубот на бизнис ангели. Но, ако WeLrn е веб платформа преку која се пренесува знаење со кратки онлајн курсеви, Brainster е нешто комплетно различно, и подобро. Со Brainster Петар излегува во офлајн светот, се фаќа во борба против формалното […]

Прочитај повеќе

Идејата на WeLrn е едноставна. Иако македонскиот стартап влегува на пазар на кој има огромна конкуренција, сепак влегува со добар план – наместо долги академски предавања како што прават Coursera и другите едукативни платформи, WeLrn ќе се фокусира на кратки онлајн курсеви за унапредување на практичното знаење. Кратки курсеви можеби се попрагматична идеја, посебно што […]

Прочитај повеќе

Бизнис компанијата LinkedIn си купу едукативна компанија за неверојатни 1,5 милијарди долари. Основана во 1995-та година од Линда Вајнмен, Lynda.com е едукативна платформа која користи онлајн ресурси за да предава туторијали на најразлична тема, пример за бизнис, фотографија, 3Д и анимација, веб технологии како CSS и HTML и други курсеви што треба да ги усовршат […]

Прочитај повеќе