Илон Маск вели дека видеоигрите му помогнале да се заинтересира во технологијата. Основачот на иновативните PayPal, SpaceX и Tesla Motors, во интервју дадено на радио-шоуто на физичарот Нил Дегрис-Тајсон, Startalk, за првпат дел од заслугата за својот успех им ја припиша на видеоигрите. Сега, иако е зафатен со идеи за одење на Марс, креирање ракети […]

Прочитај повеќе