Оваа сабота е меѓународниот ден на друштвени игри. По овој повод Гоблин друштвени игри и Boardgames.mk организираат заедничко играње. Покрај игрите кои може да ги донесете, организаторите ги повикуваат сите кои имаат самите креирани игра да дојдат и да ја презентираат пред публика. Досегашните настани беа одлично место за играње на друштвени игри, но поважно […]

Прочитај повеќе

Оваа сабота се одбележува Меѓународниот ден на друштвените игри. Веќе традиционално, неколку години овие настани ги организираат Гоблин друштвени игри и Boardgames.mk. Разлика од претходните години е локацијата, па оваа година настанот ќе се одржи во Јавна соба. Официјално отворањето е од 13:00 часот и ќе трае до 23:00 часот. Вообичаено секој заинтересиран може да ја […]

Прочитај повеќе

На 11 април се одржува интернационалниот ден на друштвени игри, кој годинава повторно ќе биде одбележан и во Скопје, во организација на Гоблин друштвени игри и Boardgames.mk. Игрите на табла можеби не се толку атрактивни како видеоигрите, но во Македонија има доста ангажирана заедница. Има македонски креатори на игри на карта, и илустратори кои цртаат […]

Прочитај повеќе