Шар е проект на Александар и Ванче Грков, кои сакаа да изработат веб прелистувач наменет само за македонските корисниците, бидејќи популарните прелистувачи не се добро локализирани. Добар пример е Google Chrome кој одговара со „Google Chrome cannot be displayed in this language.“ кога ќе одберете да биде на македонски. Firefox, како втор најпопуларен прелистувач во […]

Прочитај повеќе