The Writer е нова iOS апликација од креаторите на Wordbox, Vulpi Inc. Wordbox e текст едитор кој имаше простор на најголемите светски медиуми. Апликацијата ја претставија 9to5mac, Еngaged, Тechcrunch, Мacworld, Тhenextweb, Time.com и Тhe Verge. The Writer е повторно во истата област (текст едитор), но е многу пософистицирана апликација. За користење на истата потребен е iPhone или […]

Прочитај повеќе

Долгоочекуваната iPad апликација на Linkedin изгледа прекрасно! Kоплетно е редизајнирана, воопшто не наликува на веб сајтот и сега повеќе наликува на друштвена мрежа, отколку на бизнис мрежа со излистани контакти. Има интересен календар каде се прикажуваат состаноците, и споделената содржина е поистакната и подобро организиран со убав интерфејс. Сите останати опции како пребарување на колеги […]

Прочитај повеќе

Encyclopaedia Britannica ќе претстави iPad апликација која ќе ги содржи сите текстови и информации и ќе чини само 2 долари месечно, или 24 долари годишно. Ова е далеку поефтино од веб верзијата која чини 70 долари годишно (кој плаќа за веб ја добива и iPad апликацијата бесплатно), и многу, многу поефтино од принтаната верзија која […]

Прочитај повеќе

Покрај читањето на IT.com.mk на iPhone, сега ќе може да уживате во нашите содржини и на iPad! Ви ја претставуваме официјалната IT.com.mk апликација за iPad, која е достапна за бесплатно симнување преку iTunes. IТ.com.mk за iPad ги содржи сите последни содржини поделени по категории, кои се распоредени на доста интересен и уникатен начин. Содржините исто […]

Прочитај повеќе