IT.mk е медиумски спонзор на CareerLaunch, текстот е ПР текст на Career Launch. CareerLaunch е место каде што ќе најдеш одговор на прашањето „Што сакаше да бидеш кога ќе пораснеш?” Summer Work & Travel Алумни Македонија и Младински Инфо Клуб — Скопје по втор пат го организираат CareerLaunch, кој е саем за започнување на кариера во иновативни tech […]

Прочитај повеќе

Минатата недела го најавивме првиот саем за вработување CareerLaunch и кариера кој има за цел да ги поврзе професионалците и талентираните студенти со македонски компании од овие индустрии. Денеска организаторите го објавија списокот на 13-те компании кои ќе земат учество на саемот и ќе ги презентираат своите отворени позиции за работа и пракса во четврток во Public Room. […]

Прочитај повеќе

(Овој текст е дел од серијата лекции и совети од CareerLaunch — саем за започнување кариера во најиновативните македонски tech и стартап компании.) Со растот на милениумската генерација во работните места, почнува да се менува и начинот колку вработените остануваат на своите работните места. Според Fast Company, се препорачува на секои 3 години да се менува работното […]

Прочитај повеќе

Организацијата Summer Work & Travel Алумни Македонија и Младински Инфо Клуб — Скопје го организираат првиот ИТ и стартап саем за кариера кој ќе ги поврзе професионалците и талентираните студенти со македонски компании од овие индустрии. “Преку саемот за кариера сакаме да им овозможиме на индивидуалците да ја пронајдат својата работа од соништата, а стартап компаниите да […]

Прочитај повеќе

Job Fair Vol. 2 е отворен настан на кој студентите ќе се запознаат со компаниите, кои пак ќе можат преку нивното CV да најдат таленти за идни вработувања. Саемот за вработување и кариера е закажан од 5 до 7 мај, на комплексот технички факултети и, за прв пат на Факултетот за дизајн на мебел и […]

Прочитај повеќе