Од оваа недела жителките на Саудиска Арабија ќе добиваат известувања за разводите преку текст пораки. Целта на новата пракса е да се прекине досегашната пракса со која жените беа разведени без никакво знаење, вели BBC. Од викендот судот ќе мора да ја извести и жената дека е разведена. Текст пораките можеби изгледаат како непригоден начин […]

Прочитај повеќе

Граѓаните на САД ќе можат да го користат Facebook за испраќање на документи за развод до сопружниците кои не можат да бидат пронајдени. Овојпат не станува збор за некоја нова функција која ја додаде друштвената мрежа, туку за судски преседан. Њујоркшкиот судија Метју Купер одлучи дека Еланора Баидо може да му ги испрати документите за […]

Прочитај повеќе