Комичарот и новинар Џон Оливер во најновата епизода на Last Week Tonight имаше фантастично интервју со поранешниот аналитичар на NSA, Едвард Сноуден, во кој зборуваат за шпионирањето. Г. Сноуден, сега во азил во Русија, објави доверливи документи од американската Национална агенција за безбедност (NSA) со кои се откри дека NSA нелегално ги прислушува граѓаните и […]

Прочитај повеќе