За само три месеци откако беа претставени, бројот на ботови присутни на најголемата социјална мрежа се искачи над 11.000. Ботовите овозможуваат комуникација со корисниците преку скрипти, а корисниците може да ги користат за куп различни информации: од прашување за времето до спортски резултати до посериозна комуникација со медиумите. Но, се чини дека сепак најмногу корист […]

Прочитај повеќе

Конечно стана јасно зошто Facebook инсистираше нивните корисници на сите мобилни платформи да мора да ја користат Messenger апликацијата. Компанијата ја претстави новата Messenger платформа која покрај разговори со пријателите ќе овозможи и куп други функции, меѓу кои и користење на апликации. Со помош на повеќе апликации за кои засега се партнери ESPN, Giphy, JibJab […]

Прочитај повеќе