Според Meerkat, светот сè уште не е подготвен за мобилен стрим од секаде. Или пак пазарот станува посериозен сега кога Facebook му се приклучи на Тwitter. Meerkat, апликацијата која имаше фантастичен старт, сепак се реши да ја замрзне идејата за видео стримање во живо, и наместо ова засега ќе бидат своевиден Instagram за видео содржина. […]

Прочитај повеќе

Facebook сака да биде платформа за буквално сѐ. Последната надградба ќе им овозможи да стримаат видео во живо, претварајќи ја друштвената мрежа во платформа за гејминг, следење концерти во живо или пак место за граѓанско новинарство каде корисниците создаваат актуелни содржини. Стримингот станува интересен за сѐ поголем број на корисници, но она што би можело […]

Прочитај повеќе

Periscope на Twitter сега е достапен и за Android. Апликацијата која стартуваше во март како конкурент на Meerkat, овозможува стримање на видео во живо, како еден нов начин на комуникација. Ако пример не ви беа доволни 140 карактери, тогаш видеото сигурно ќе заврши работа да пренесете порака до пријателите, пример како е на некоја журка, […]

Прочитај повеќе

Популарната Meerkat која ги заведе мобилните корисници сo кратко-трајни видеа, сега пристигна и на прелистувачите. Станува збор за неофицијална верзија на апликацијата за Chrome, која на прелистувачот доаѓа како екстензија. Meerkat е нова мобилна апликација која стана една од најпопуларните и најпреземаните апликации на AppStore, бидејќи понуди да стримате видео во живо. Сервисот е налик […]

Прочитај повеќе

Напредокот на паметните телефони ја враќа назад идејата за стрим во живо кој на коирсниците на друштвените мрежи ќе им овозможи поврзување и следење на настани во живо преку видео стрим. Технологијата не е нова, ниту е уникатна на Meerkat, апликацијата за стримање видео до пријателите што направи бум за кратко време. Но, сега сме […]

Прочитај повеќе