Пред неколку дена и официјално започна со работа South Central Ventures фондот кој има 40 милиони евра за инвестирање во балкански стартапи од Хрватска, Србија, Македонија, Босна и Херцеговина, Косово, Албанија и Црна Гора, јави Netokracija. Фондот потoчно дел од европскиот Enterprise Innovation Fund (ENIF) чија цел е инвестирање во иновативни проекти, стартапи и мали […]

Прочитај повеќе

Во 2014 годиан во хрватските стартапи се инвестирани над 20.000.000 евра, што е 10 пати повеќе од претходната година, јави Netokracija, повикувајќи се на податоците од инкубаторот Zip од Загреб. Најголем дел од овие средства доаѓаат во 19 стартапи: Rimac Automobili, Bellabeat, Farmeron, Repsly, Teddy the Guardian, Codeanywhere, Madbarz, Agrivi, Cinexio, Ironward, Greenpie, Oradian, Serwantess, […]

Прочитај повеќе