Македонската ИТ компанија Bransys се пласира во втората фаза на најголемиот бизнис натпревар во Европа, Европските бизнис награди заедно со уште 14 поголеми компании од Македонија. Во прва фаза на овој натпревар победниците ги избира стручно жири. Во натпреварот учествуваа 33.000 учесници од 34 држави. Технологијата на која работи Bransys е софтверско решение за следење и управување […]

Прочитај повеќе

Claxi на Bransys, Fualoyal од 4Virtus, решението за јавни набавки на Горд, и решението за имплементираност во возилата на ЈСП од Македонски Телеком, се победници на годинешните ИКТ награди 2016 на Стопанска комора за информатички и комуникациски технологии (MASIT). На натпреварот се пријавија десет решенија кои се натпреваруваа во пет категории: приватен сектор, јавен сектор, извонредни мобилни решенија, решенија за дигитални […]

Прочитај повеќе

Bransys е македонскa компанија која работи на транспортен менаџмент, GPS следење, диспечинг, а со тоа и помали трошоци при организација на превозот и организирање на возниот парк. Станува збор за специјализиран сервис наменет пред се за компании кои имаат поголем број на возила, на кои им треба надворешен специjализиран сервис за организација. Компанијата успешно опстојува […]

Прочитај повеќе