Под притисок на најголемите ѕвезди Apple ја промени својата одлука, и најави дека сепак ќе ги плаќа музичарите во периодот во кој Apple Music ќе биде во бесплатна пробна верзија, јави Verge. Сервисот започнува со работа на 30-ти јуни и во првите три месеци ќе биде бесплатен за корисниците. Првичниот план на компанијата беше во […]

Прочитај повеќе

Во обид да си го заштити ликот и делотот, познатата пејачка Тајлор Свифт стана сопственик на TaylorSwift.porn и TaylorSwift.adult домените, јави BBC. Продажбата е дел од јавната понуда на ICANN кога и ќе бидат понудени генеричките домени, но ексклузивно предност во купувањето имаат јавните личности и компаниите на кои им беа понудени домените да ги […]

Прочитај повеќе