Брзиот транспортен систем кој произлезе од Илон Маск,  Hyperloop One, има нов инвеститор. Станува збор за основачот на Virgin, Ричард Брансон кој купи дел од компанијата. Засега е непознато колкав удел има г. Брансон,  но висината на инвестицијата е 85 милиони долари. Ако судиме по најавата на Virgin, Hyperloop One во Британија ќе овозможи патување од Лондон […]

Прочитај повеќе

Aко ви треба инспирација, тогаш најдобро е да ја земете од најуспешните. Сер Ричард Брансон, британски бизнисмен и инвеститор, основач на Virgin Group, со неколку твитови се обиде да ги мотивира младите и новите претприемачи. Г. Брансон сега е седмиот најбогат Британец, но на своите почетоци започнал од нула, креирајќи го бизнис магазинот Student, па […]

Прочитај повеќе