Гувернерот Димитар Богов можеби ги прогласи биткоините во Македонија како незаконско средство за плаќање, но тоа не треба да ги спречи другите да дискутираат за крипто-валутите, кои според многумина се иновативен начин за онлајн плаќање. Затоа во четврток, 19 март во 19:00 часот, хаклабот КИКА организира настан на кој ќе се дискутираат крипто-валутите и нивниот […]

Прочитај повеќе