Uber објави дека стасале до бројката од две милијарди превезени патници. Подвигот е уште поголем, бидејќи компанијата која е основана во 2009-та година и требаше седум години да стигне до првата милијарда. Датата на која Uber возачот го префрли две милијардитиот патник е 18 јуни, јави Reuters. За првата милијарда патници, на компанијата и беа потребни шест […]

Прочитај повеќе

Lyft успеа да собере 530 милиони долари инвестиции за да стане сериозна конкуренција за најголемиот стартап за превоз, Uber. Најголемиот конкурент на Uber, кој објективно досега имаше „комотно возење“, сега се заканува дека ќе го загрози приматот на Uber како неприкосновен лидер како алтернатива на такси превозот. Lyft го работи тоа што го нуди и […]

Прочитај повеќе