Јапонскиот гигант Sony не баш полека, но сигурно, го презема пазарот на уреди за виртуелна реалност. Компанијата досега продаде 1 милион уреди, а цената на сетот е 400 долари. „Верувам дека виртуелната реалност е најдобрата иновација од раѓањето на телевизијата. Виртуелната реалност ни овозможува да патуваме на различни локации кои се светско наследство без да […]

Прочитај повеќе

Неодамна NBA Digital и NextVR објавија дека претплатниците на NBA League Pass ќе можат да следат барем еден натпревар неделно во виртуелна реалност. За почеток натпреварите ќе бидат достапни единствено на Samsung Gear VR и Samsung телефон. Останати уреди и телефони ќе бидат додадени подоцна, објави NBA. Првиот натпревар пренесуван од Next VR е Sacramento […]

Прочитај повеќе

Досега имавме можност да ја видиме реакцијата на корисници кои за прв пат се среќаваат со виртуелната реалност во: видеоигри, посета на туристички дестинации, па дури и на Ѕидот во Игра на тронови. Најверојатно сите знаевме дека само прашање на време е пред некој да се прошета со уред за виртуелна реалност и на посматрачите […]

Прочитај повеќе

Samsung прикажа само еден дел од предностите на виртуелната реалност во својот последен потфат кој беше малку неочекуван. Јужнокорејската компанија стримаше раѓање на машко бебе за таткото, одалечен 4.000 километри, да може да го доживее овој момент. „Понекогаш препреките како растојание предизвикуваат луѓето да пропуштат да бидат дел од искуствата кои никој не сака да […]

Прочитај повеќе