Евтините USB-C кабли се вистинска опасност за лаптоп компјутерите, вели Бенсон Леунг, инженер во Google. „Здраво Бенсон тука, нова рецензија на USB Type-C кабел. Оваа најверојатно ќе биде последната за подолго време, бидејќи последната сериозно ми го оштети лаптопот…“, искоментира г. Бенсон во пост на Amazon. Опасноста е поради тоа што со погрешен USB кабел […]

Прочитај повеќе

Thunderbolt 3 кабелот e способен да пренесе филм со 4K резолуција за помалку од 30 секунди. Иако тоа е фасцинантна брзина, сепак поинтересната вест е дека ќе доаѓа со новиот стандарден USB-C конектор, јави Intel. Брзината на проток кој ќе ја овозможува новиот кабел е 40Gbps или двапати побрзо од 20Gbps на Thunderbolt 2. Покрај […]

Прочитај повеќе

По Apple Macbook, и Google го претстави својот прв лаптоп кој доаѓа со новиот USB Тype-C. Новата верзија на Chromebook Pixel доаѓа со новиот конектор, што е добра вест за фановите на симитеричниот конектор, бидејќи сега две од најголемите компании се позиционираа зад USB-C конекторот. „Сметаме дека сите треба да можат да користат еден полнач […]

Прочитај повеќе